LESVORMEN

BBB: Billen, Buik en Benen

Deze training van een half uur is gericht op het trainen van de billen, de buik en benen. En dat alles met alle trainingsmaterialen, die bij Comefit Club tot jouw beschikking staan. Geen les is hetzelfde. En aangezien je de grote spiergroepen traint, werk je goed aan de vetverbranding! Spiermassa vervangt vetmassa; hoe lekker kan je het hebben?!

Jump Cardio / Jump Shape

10 minuten JUMPEN staat gelijk aan 30 minuten rennen! Met 68% meer conditieopbrengst! 
Door het instabiele oppervlak train je extra je core (buik/rug/bekken) en heb je een
grotere spieractiviteit door de beweging tegen de zwaartekracht.

 • Daardoor is JUMP ook zeker geschikt voor mensen met lage rugklachten.
 • We JUMPEN een half uur, dus je komt daarmee aan de dagelijkse beweegnorm en een half uur is gemakkelijker in te plannen.
 • JUMP is goed voor je lichaam, maar ook voor je geest (het is hartstikke leuk!).
 • Springen op de trampoline is minder belastend voor spieren en gewrichten.
 • Ontgifting! Door de sprongen wordt het lymfesysteem gestimuleerd. Afvalstoffen worden uit de cellen geperste en door de lymfe afgevoerd naar urine.
 • De stofwisseling versneld.
 • Met de trampoline train je balans, conditie, kracht (638 spieren), lenigheid en ontspanning.

Kettlebell

Kettlebell training is geschikt voor iedereen (mannen/vrouwen, jong/oud). Iedereen kan op eigen niveau trainen. Waarom is kettlebell training zo effectief?

 • Een stevige training met topresultaat voor geleverde inspanningen.
 • Je verbrandt vet en je wordt slanker; je lichaamssamenstelling verbetert!
 • De oefeningen zorgen voor:
  • Versterking van de corespieren (heupen/rug/buik)
  • Versterking van de schouderspieren
  • Polsstabiliteit en onderarmversterking.

Met de kettlebell wordt o.a. getraind in de BBB- en bodyshapelessen.

Bootcamp

Bootcamp is een manier van sporten, waarbij je in groepsverband een uitdagende outdoor training volgt. Cardiotraining wordt afgewisseld met kracht, duo-oefeningen en groepsoefeningen. Het draait hier om conditie, kracht, souplesse en explosiviteit! Denk aan joggen, intervaltraining, lunges, opdrukken, etc.

Bootcamp is ontstaan vanuit de trainingen die het Amerikaanse leger deed en wordt inmiddels al door velen gevolgd. De training is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Waar nodig kunnen oefeningen worden aangepast en er worden gedurende de training voldoende pauzes ingelast.

Bootcamp wordt door Comefit Club in het voorjaar en najaar georganiseerd. Heb je belangstelling? Informeer dan naar de data.

Pilates

In de pilatesles wordt aandacht geschonken aan de “onzichtbare” spieren, de houdingsspieren. Er wordt gewerkt vanuit je “powerhouse”. Je spant buik- en bekkenbodemspieren aan, je rug speelt een heel belangrijke rol in het geheel. Ook aan de ademhaling wordt veel aandacht besteed. Met rustige muziek op de achtergrond voer je de oefeningen op eigen tempo gecontroleerd uit. Pilates is een trainingsvorm die ondersteuning biedt voor overige sportactiviteiten en helpt mee aan een correcte houding en een correct bewegingspatroon, toepasbaar in het dagelijkse leven.

Bodyshape Niveau 1 / Senior Fit

Lekkere training op een rustig tempo, met en zonder de step. De hartslag blijft laag, waardoor je op een goed trainingsniveau zit voor vetverbranding en hierdoor kan tevens een goede training voor de ‘senioren’ gerealiseerd worden. De les is uitstekend voor ‘senioren’, maar ook voor diegene die niet van harde muziek en snelle bewegingen houden. Naast de conditietraining wordt ook aandacht besteed aan balanstraining en aan het trainen van de diverse spiergroepen.

Bodyshape Niveau 2

Bodyshape is een gevarieerde les op muziek waarbij de nadruk ligt op conditietraining en krachtversterkende oefeningen. In de krachttraining wordt gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals gewichten, dynabands en tubes. De bodyshapeles is dus een totaalpakketje en dat in 50 minuten!

BOSU

Het doel van een balanstraining is simpel. Om balans te creëren op een halve (blauwe) bal worden de houdingsspieren (rug/buik) en de spieren rond de gewrichten aangesproken. Dit betekent, in combinatie met conditietraining en krachtoefeningen, dat er dubbel zo hard en zeer functioneel gewerkt wordt. BOSU staat voor :”both sides up”. Met andere woorden kan de balanstrainer op zowel de harde als de zachte zijde gebruikt worden.

Met de bosu wordt o.a. getraind in de BBB- en bodyshapelessen.

Polefun

Polefun staat voor: plezier aan de danspaal. De horizontale en verticale moves, de krachtinspanning, de souplesse en het onderlinge plezier maken deze les telkens weer een uitdaging. We draaien, we klimmen en we hangen ondersteboven.

Met polefun wordt sporten een avondje uit. Heb je altijd al een keer willen dansen aan de paal? Niets houdt je nog tegen om dit bij Comefit Club te komen doen.

Bkick/cardioboksen

Bkick/cardioboksen is een combinatie van vechtsporttechnieken en kracht- en conditietraining. Wanneer mag je schoppen en slaan? Nou, bij Bkick/cardioboksen! Bokshandschoenen zijn noodzakelijk om de handen te beschermen. We zetten muziek op met een stevige beat waarop diverse vechtsporttechnieken worden uitgevoerd zoals kicks, jabs, uppercuts, etc. tegen een fitbox (stootkussen), maar vergeet de squats en de burpees niet. De doelstelling van bkick is om de fysieke gesteldheid en coördinatie te verbeteren, maar bovenal om veel plezier te  hebben. Bkick/cardioboksen is ook uitermate geschikt voor mannen, die zich graag in het zweet werken.

Bodypower

In deze groepsfitnessles wordt met een barbell (stang met schijven) en losse gewichten gewerkt. Elke spiergroep wordt gedurende 1 muziektrack getraind. Deze manier van duurtrainen past prima binnen een trainingsschema met bijvoorbeeld bodyshape, hetgeen namelijk een andere doelstelling biedt. In een kwartaal krijg je dezelfde muziek en training aangeboden, hetgeen mogelijkheden biedt tot herkenning en trainingsgewenning, waardoor je gedurende het kwartaal naar alle waarschijnlijkheid de barbell zwaarder zult laden. Bodypower is voor iedereen geschikt, dus ook voor mannen, die zich graag in het zweet werken.

Hatha yoga

Deze yogales bij Comefit Club gaat van een hatha yoga tot en met een vinyasa yoga. Dit is afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden van de deelnemers. Hatha yoga is een traditionele vorm van yoga waar veel aandacht is voor de ademhaling. Een rustige diepe ademhaling zorgt ervoor dat je beter in de pose komt en dat het rustiger wordt in je hoofd. In de hatha yogales komen aan bod: ademhalingsoefeningen, opwarmen, zonnegroet, asana (poses), ontspanning en pranayama (krachtige ademhalingstechnieken). De poses zorgen voor kracht in de spieren, flexibiliteit en stretching. Daarnaast is het goed voor de focus en concentratie, biedt het ontspanning aan en kan je beter omgaan met stress. Je slaapt beter en je voelt je beter.

CFC-Yoga

Deze yogales is samengesteld uit meerdere bewegingsvormen. Denk aan tai chi, zonnegroet, balanstraining, pilates rug/buik, statische krachttraining, twisters, heupopeners. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af. Met meditatie wordt de yogales afgesloten. Met deze yogales hervind jij jouw energie en ga je ontspannen naar huis. In een kwartaal krijg je dezelfde ontspannende muziek en oefeningen aangeboden, hetgeen mogelijkheden biedt tot herkenning en trainingsgewenning, waardoor je gedurende het kwartaal met zekerheid de oefeningen beter en vloeiender zult uitvoeren. CFC-YOGA is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd, niveau en geslacht.

Zumba

Zumba is een begrip dat iedereen kent en gelukkig maar, want wat is het leuk! Zumba voelt elke keer weer als een avondje uit. Lekker dansen, samen met andere fanatieke deelnemers, op heerlijk muziek. Salsa, merengue, reggaeton, maar ook hedendaagse muziek komt aan bod. Je bent met een stevige conditietraining bezig, maar het is zo leuk, dat je het altijd volhoudt en tegelijk alweer uitkijkt naar de volgende keer.

BUNGEE SUPERFLY

We kunnen vliegen bij COMEFIT CLUB en hoe! Met een bungee ben je bevestigd aan het plafond en daarmee is jouw workout compleet anders dan andere workouts. Je werkt met de weerstand van de bungee, waardoor je onvoorstelbare moves kunt maken: mission impossible, Michael Jackson, superman, starjumps, handstand, the scorpion en zoveel meer. BUNGEE SUPERFLY is volop genieten en ondertussen train je keihard. Met BUNGEE SUPERFLY werk je aan kracht, flexibiliteit en corestabiliteit. Je voelt je vrij en je voelt je blij! Deze fantastische uitdaging is nieuw bij COMEFIT CLUB en is nergens anders in de regio te vinden. Dus wees uniek en kom vliegen!

Kids polefun

Maandelijks organiseert Comefit Club polefun (paaldans) lessen voor kinderen. Deze les is voor jongens en meisjes en is geschikt voor elke leeftijd. Klimmen, draaien, gek doen: ze vinden het fantastisch! En na hard oefenen laten ze hun beste moves zien aan het einde van de les. Succes verzekerd! Papa’s en mama’s mogen natuurlijk blijven om te kijken en om trots foto’s te maken.

Kids polefun wordt 1x per maand door Comefit Club georganiseerd. Heb je belangstelling? Informeer dan naar de maandelijkse datum.

Sporten bij Comefit Club is als een avondje uit!

BBB  •  Jump Cardio/Shape  •  Kettlebell  •  Bootcamp  •  Yoga  •  Zumba  •  Pilates  •  Senior fit  • Bodyshape •  Polefun  •  Bkick  •  Bodypower

BUNGEE SUPERFLY: binnenkort bij COMEFIT CLUB!!

BUNGEE SUPERFLY We gaan het eindelijk doen!! De eerste BUNGEE SUPERFLY cursussen plannen we als volgt: Maandag       18.45 uur Maandag       21.00 uur Woensdag     21.00 uur Zaterdag       12.00 uur Bij voldoende inschrijving gaan we van start. Dus wees er snel bij! Voor de BUNGEE SUPERFLY lessen koop je een 10-rittenkaart en met deze […]

Foamrollen

Heb je weleens fanatieke sporters op een cilindervormig stuk foam zien rollen? Gebruik je zelf ook weleens een foam roller en vraag je je weleens af: “Hoe kan zo’n onschuldig stuk foam zoveel effect hebben?” Of wil je gewoon weten of het werkt? Hier vertellen we je alles over foam rolling! Er zijn verschillende soorten […]

voeding als medicijn

Fitness trainers en personal trainers als gezonde voeding adviseurs Van de ongeveer 3 miljoen sporters die wekelijks gebruik maken van sportcentra en personal trainers, wil bijna 40% afvallen en steeds meer mensen willen gewoon gezonder leven. Dat wil zeggen dat de helft of meer van alle leden interesse heeft in gezonder eten. Er circuleert veel […]